ingrediënten
1 kg verse spinazie
3 aardappelen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 groentebouillonblokje
50 ml gecondenseerde melk zonder suiker
1 snufje curry
zout
peper
bereiding
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze fijn. Verwarm in een pan de olie en fruit de knoflook en de ui 5 minuten op laag vuur.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe de aardappelen in de pan.
Giet 1½ liter water in de pan met het bouillonblokje en breng aan de kook. Draai het vuur laag als de soep kookt en laat het 30 minuten sudderen.
Was de spinazie en snijd het grof. Doe de spinazie na 20 minuten bij de soep en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de groenten met een deel van de bouillon, de curry, de gecondenseerde melk tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep goed warm.
Tip voor de familie
Voeg aan ieder schaaltje een lepeltje kruidenkaas (bijvoorbeeld Boursin) toe.